Wij kunnen u ook adviseren bij het bezoeken van diverse musea in Gouda. Bijvoorbeeld Museum Gouda, de fraaie St.Janskerk met zijn gebrandschilderde ramen of het Kaasmuseum in de Waag. 

Wijnkoperij van de Velde en Halewijn.

U krijgt een rondleiding en uitleg over de geschiedenis van wijn en de wijnkoperij. En aansluitend een glas wijn in de sfeervolle kelders van de wijnhandel. € 4,50 p/p.

Van de Velde en Halewijn is de oudste wijnkoperij in Gouda. Al sinds de oprichting in 1818 gevestigd aan de Peperstraat in het historische centrum van Gouda.

Van de Velde en Halewijn organiseert regelmatig private wijnproeverijen. Inclusief catering met hapjes en/of een diner naar uw wensen.Voor een sfeervolle en culinaire middag of avond. Informeer naar de mogelijkheden.

www.veldehalewijn.nl

 

Hofje van Jongkind

Het Hofje van Jongkind is weer tot volle bloei gekomen. De enthousiaste eigenaars hebben het Hofje en hun koffiehuis rigoureus verbouwd.

Bezoek aan het authentieke Hofje van Jongkind.

Koffie met iets lekkers en uitleg huis koffiebranderij, slechts € 4,95 p.p.

www.hofjevanjongkind.nl

 

Van Vliet Siroopwafelen
Bakkerscafé en banketbakkerij van den Berg/siroopwafelbakkerij van Vliet.

Siroopwafelworkshop

Met deze workshop neemt u een kijkje bij ons achter de schermen en krijgt u een stukje historie te horen over onze siroopwafel. Daarna ervaart uzelf hoe het is een een siroopwafel te bakken in onze demonstratiebakkerij.

€ 6,50 p.p.

www.siroopwafel.nl

 

Chocoladeatelier PUUR

Chocoladeatelier PUUR voor bonbons en chocoladekunst.

Peter en Henny van Driel werken uitsluitend met de beste grondstoffen. Zonder chemische geur/kleur en smaakstoffen. Werken met het chocolademerk VALRHONA.

U krijgt een demonstratie chocolade bereiden en uitleg wat er allemaal voor komt kijken. Dit is alles inclusief een heerlijke bonbon voor slechts € 4,50 p/p

www.puurchocolade.nl

 

Kaaswinkeltje

Het Kaaswinkeltje is allereerst bekend om zijn heerlijk Goudse Boerenkaas maar honderden andere kazen zijn op voorraad.

Bij het Kaaswinkeltje kunt u meedoen aan een kaasproeverij en daarbij een heerlijk likeurtje. € 5.50 p.p.

www.kaaswinkeltje.com

 

THE GOUDA SHOP

Een van de unieke winkels in Gouda is The Gouda Shop. Hier sta je versteld van het brede aanbod van stijlvolle, bijzondere en grappige producten. Ongetwijfeld zul je hier slagen als je op zoek bent naar een verrassend kado voor vrienden, familieleden of gewoon voor jezelf.

Wij hebben in samenwerking met The Gouda Shop een leuke aanbieding voor onze gasten kunnen maken. Met een groepje van 4 personen kunt u zich in de shop laten fotograven met op de achtergrond een stukje gracht en hoogte punten van de stad. Voor Stadswandelingen Gouda geen €14,95 maar slechts € 9,95 per 4 personen. Heel leuk om te doen.

www.thegoudashop.nl