ZATERDAG 26 oktober.

Op zaterdag 26 oktober zal in Gouda weer de ZOTTE ZATERDAG gevierd worden. Naar aanleiding van De Lof der Zotheid, het opzienbarende boek van Erasmus. We spelen het jaar 1511 na, de late Middeleeuwen. Kijk voor meer informatie over deze zotte dag voor jong en oud op www.zottezaterdag.nl. Natuurlijk doen ook deze keer weer diverse gidsen van www.stadswandelingengouda.nl mee. Komt u allen zegt het voort.

Ja jongens en meisjes binnenkort gaat Stadswandelingen Gouda een kinderwandeling in het wandelprogramma opnemen. De leuke en leerzame Gouda wandeling is bijna klaar. Jullie kunnen de wandeling reserveren met jouw juf of met pappa en mama. Leuk voor je verjaardagsfeestje.

Aan het einde van deze leuke wandeling is er een quiz, dus opletten geblazen. Iedereen is winnaar. Nog even geduld en dan gaan we beginnen.

Doeiiiiii

Het is ontzettend leuk om Gouda te bezoeken met je team. Je steekt er stuk historie van de Stad Gouda op en het samenzijn geeft veel plezier. Wij kunnen je bezoek aan Gouda ook combineren met een lunch of met een diner. Vraag er naar. Ons Goudse Gidsen team verwelkomt je graag. Kijk voor meer inspiratie op info.

De Goudse Gidsen van Stadswandelingen Gouda zijn ervaren Gidsen. Zij zijn enthousiast, historisch onderlegt en brengen hun kennis over Gouda regelmatig met een kwinkslag of leuke anekdote aan u over. Het zijn geen saaie verhalen met heel veel jaartallen. Nee, u krijgt anderhalf uur van alles over Gouda te horen en u leert er ook nog van. Informatief maar ook reuze gezellig. Boek een leuke wandeling er is voor elk wat wils. INFO.

In de winter een Stadswandeling met gids in Gouda lopen is ontzettend leuk. Vooral aan het eind van een middag, de binnenstad is dan fraai verlicht. De historische panden komen dan nog meer tot hun recht. De Gids vertelt dan de story over 1000 jaar Gouda met soms gruwelijke en ook grappige anekdotes. Nooit saai, een leuk en interessante wandeling voordat u in een van de gezellige restaurants van de stad gaat dineren. Kijk even op onze site wat betreft de mogelijkheden.

Het Gidsenteam

StadswandelingenGouda

Op 14 december hebben diverse gasten uit het hele land ontzettend genoten van de Gouda bij Kaarslicht wandeling. Het was koud en de wind was guur. Maar de stemming zat er goed in. Aan het einde van de wandeling schonk onze gids een glaasje Gouds Kruidenbitter om de kou te verdrijven. Na deze versnapering ging men naar het ontsteken van de kerstboom voor het Statige Stadhuis. Het was een geslaagde middag.

Het Gidsenteam.

 

Elk jaar, rond half december wordt de grote Noorse kerstboom voor het fraaie Gotische stadhuis ontstoken. Dit jaar op vrijdag 14 december.

De Kerstboom ontsteking is een van de oudste evenementen in Gouda dat elk jaar duizenden bezoekers trekt en dit jaar voor de 63e keer plaats vindt.

Rondom de Markt worden honderden brandende kaarsjes voor de ramen van de huizen en historische gebouwen geplaatst waardoor de stad een warme kerstsfeer uitstraalt. De openbare verlichting wordt gedoofd en de winkeliers doen hun etalagelichten uit. Er is een uitgebreid programma. www.goudabijkaarslicht.nl

STARTPLAATS – achter het Stadhuis.

Stadswandelingen Gouda heeft voor deze bijzondere sfeervolle dag een wandeling voor u samengesteld.

Voorgaande aan de officiële opening van kaarsjesavond nemen wij u graag mee door de stad en leiden u langs een aantal historische bezienswaardigheden.

De wandelingen van anderhalf uur STARTEN ACHTER het Gotische STADHUIS bij het bordes aan de Markt 1. Onze gidsen zijn herkenbaar aan hun sportieve witte jacks.

U kunt zich vooraf  inschrijven via het onderstaande formulier:

Aanvang 15.00

De prijs van de wandeling is € 3,50 per persoon. U kunt bij de Gids afrekenen. De ervaring heeft geleerd dat er veel belangstelling voor deze wandeling is. Vol is vol.

Kinderen tot 12 jaar gratis.

Boek deze leuke wandeling via de link reserveer Gouda bij kaarslicht 2018.

Op vrijdag 16 november om 14.00 is er weer door het Gidsenteam een instapwandeling uitgezet. Een wandeling die u per persoon kunt boeken als alternatief voor de groepswandelingen. Voor slechts € 3,50 per persoon. Kijkt u even voor de details op instapwandelingen.