Over ons

Stadswandelingen Gouda is een initiatief van een aantal enthousiaste Goudologen.

Onze gidsen zijn al jaren “Goudse Kaaskoppen” zoals de bijnaam van Gouwenaren is. Onze gidsen hebben de opleiding tot “Goudoloog”, verzorgd door de Historische vereniging “Die Goude”,  gevolgd en met succes hun certificaat behaald. De gidsen hebben gezamenlijk diverse interessante wandelingen samengesteld en voor u uitgezet. De wandeling “De parels van Gouda” , de Steegjes en hofjeswandeling” , “Gevelstenen” en de interactieve “Story Walking” kunt u hier online boeken. Onze gidsen zullen op een vlotte manier hun kennis met u delen en daarin een kwinkslag of anekdote over de stad Gouda verwerken. Het zal geen geschiedenisles zijn met hoofdzakelijk vermelden van jaartallen. Levendig maar historisch verantwoord. Er volgen binnenkort nog meer interessante en leuke wandelingen.

Het historische centrum van Gouda heeft een middeleeuwse maatvoering. Je kunt bijna zeggen dat alles binnen handbereik is. Binnen zijn grachtengordel zijn veel fraaie historische gebouwen en monumenten te bewonderen. De loopafstanden tussen de monumenten zijn kort.

Een stadswandeling duurt 60 minuten en is op verzoek ook uit te breiden naar 90 minuten.

Per groep/stadsgids is een maximum van 20 personen gesteld. Dit maximum is nodig om de verstaanbaarheid van de gids voor u te waarborgen.

Is uw groep groter dan 20 personen dan kunt u een extra gids inhuren.

De prijs van een wandeling gedurende 60 minuten is € 60,-. De prijs van een wandeling van 90 minuten is  € 75,-.

NIEUW bij Stadswandelingen Gouda is de interactieve wandeling: Story Walking “Pieter Pijnacker”.

Een nieuwe interactieve stadswandeling over een waar gebeurd verhaal. U zal worden meegenomen in een Story die zich afspeelt in het jaar 1860. Ene Pieter Pijnacker zal in dat jaar op gruwelijke wijze gestraft worden voor een simpele diefstal met grote gevolgen. We gaan er niet teveel over verklappen maar het zal leuk en leerzaam worden. Deze speciale Story Walking, inclusief een leuk presentje, is € 14.50 pp. De wandeling is vanaf 6 personen te boeken. Bent u al nieuwsgierig geworden? ik wil de wandelingen bekijken

De toelichting bij de wandeling is in het Nederlands er wordt gewerkt aan meerdere talen..

Startplaats van elke wandeling is bij de voorzijde van het historische stadhuis aan de Markt 1 of anders vermeld.

Een wandeling is uitsluitend schriftelijk via ons contactformulier te boeken.

De wandeling is definitief als het contactformulier door u volledig ingevuld,  naar ons mailadres verstuurd is en wij u de wandeling schriftelijk bevestigd hebben.

U kunt de vergoeding voor de wandeling aan ons overmaken maar u kunt ook bij de gids ter plekke afrekenen.

Wij heten u hartelijk welkom in het prachtige Gouda.

Robert en Ton.