Over ons

Stadswandelingen Gouda is een initiatief van een aantal enthousiaste Goudologen.

Onze gidsen zijn al jaren Goudse binnenstadbewoners. Onze gidsen hebben de opleiding tot “Goudoloog”, verzorgd door de Historische vereniging “Die Goude”,  gevolgd en met succes hun certificaat behaald. De gidsen hebben gezamenlijk enkele interessante wandelingen samengesteld en voor u uitgezet. De wandeling “De parels van Gouda” , de Steegjes en hofjeswandeling” en Gevelstenen, kunt u hier online boeken. De informatie zullen de gidsen op een vlotte manier met u delen en daarbij een kwinkslag of anekdote over de stad Gouda in verwerken. Het zal geen geschiedenisles zijn met hoofdzakelijk vermelden van jaartallen. Levendig maar historisch verantwoord. Er volgen binnenkort nog meer interessante en leuke wandelingen. Wij ontwikkelen de wandelingen continue.

Het historische centrum van Gouda heeft een middeleeuwse maatvoering. Je kunt bijna zeggen dat alles binnen handbereik is. Binnen zijn grachtengordel zijn veel fraaie historische gebouwen en monumenten te bewonderen. De loopafstanden tussen de monumenten zijn betrekkelijk kort.

Een stadswandeling duurt 60 minuten en is op verzoek ook uit te breiden naar 90 minuten.

Per groep/stadsgids is een maximum van 20 personen gesteld. Dit maximum is nodig om de verstaanbaarheid van de gids voor u te waarborgen.

Is uw groep groter dan 20 personen dan kunt u een extra gids inhuren.

De prijs van een wandeling gedurende 60 minuten is € 60,-. De prijs van een wandeling van 90 minuten is  € 75,-.

De toelichting bij de wandeling zal in het Nederlands gegeven worden.

Startplaats van elke wandeling is bij de voorzijde van het historische stadhuis aan de Markt 1.

Een wandeling is uitsluitend schriftelijk via ons contactformulier te boeken.

De wandeling is pas definitief als het contactformulier door u volledig ingevuld en naar ons mailadres verstuurd is en wij u een bevestiging verstuurd hebben.

U kunt de vergoeding voor de wandeling aan ons overmaken maar u kunt ook bij de gids ter plekke afrekenen.

Het  gidsenteam